„Geopolitica noului imperialism”, Ilie Badescu, Lucian Dumitrescu, Veronica Dumitrascu

 Geopolitica noului imperialism
Ilie Badescu, Lucian Dumitrescu, Veronica Dumitrascu
Ed. Mica Valahie, Bucuresti, 2012

Geopolitica-noului-imperialism-Prof-Ilie-Badescu-MIca-Valhie-2012-via-Ziaristi-Online

“Cartea valorifica preocupari mai vechi ori mai noi ale autorilor in domeniul geopoliticii si al sociologiei marilor spatii. Efortul autorilor a fost centrat pe articularea intregului, pe regandirea „sintaxei” partilor in functie de ideile axiale ale studiului, incat, desi sunt preluate materiale publicate in momente diferite si in contexte interpretative diferite, cartea dobandeste o identitate noua prin unitatea temei si prin noutatea ideilor axiale impuse de un studiu ca cel dedicat fenomenului imperialist si deopotrivaprin specificul unei abordari disciplinare distincte, aceea a geopoliticii.

Cartea cuprinde evident si parti inedite cerute de noul context al problematicii abordate, adica redactate anume pentru aceasta lucrare. Ca orice studiu, si cel de fata are incompletitudini, cuprinde poate si unele judecati nenuantate, dar acesta este riscul oricarei abordari menite reexaminarii unui dosar vechi si totusi nou, cum este si dosarul geopolitic al noului imperialism.

Speram ca cititorul va iesi imbogatit din lectura acestei carti construita cu materialul unei realitati gandite si regandite (uneori razgandite) de mari savanti ai lumii, motiv pentru care am tinut totusi ca vocea lor sa nu lipseasca din carte, ceea ce ne-a obligat sa valorificam prezentarile facute ideilor lor in alte contexte si in momente diferite”.

Prezentarea cartii, la Elefant.ro

 

 

Shortlink:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.